“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Лешникови бисквитки за Коледа

Лешникови сладки, топящи се в устата

about 20 сладки (/бисквитки)

изисква малко опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Лешникови бисквитки за Коледа

Тесто:

275 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
около 3 г сол (щипка) (щипка)
1 бр. яйца
125 г масло
50 г лешници (карамелизирани натрошени) (карамелизирани натрошени)
1 ч.л. какао Dr.Oetker

За поръсване:

около 50 г лешници (карамелизирани натрошени) (карамелизирани натрошени)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

В купа пресейте брашното и бакпулвера. Добавете захарта, ванилената захар, солта, яйцето и маслото. Разбъркайте всичко с миксер на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Смесете 3/4 от тестото с натрошените на ситно лешници, а останалата част омесете с какаото. За да получите двуцветни сладки, разточете светлото тесто на дебела кора върху набрашнена повърхност. Разпределете „на петна” какаовото тесто върху светлото и разточете до дебелина ½ см. С различни формички за дребни сладки изрежете мотиви и ги поръсете с останалите натрошени лешници. Подредете в застлана с хартия за печене тава и ги печете 9 мин. при 200°C горен и долен нагревател или при 180°C на горещ въздух.

След изпичане изтеглете бисквитките с хартията за печене и оставете да се охлаждат върху метална решетка.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта