Тестото с мая не се пече веднага след приготвянето, а трябва да втаса достатъчно дълго. За тази цел oставете тестото, покрито (с домакинска кърпа) да престои на топло място, докато видимо увеличи обема си. Ето няколко предложения за втасване на тестото:
Загрейте фурната на 50°C и поставете покритата с кърпа купа с тестото, докато обемът на тестото видимо се увеличи. Оставете леко открехната врата на фурната като поставите дървена лъжица. Така няма да стане твърде горещо тестото.
Покрийте купата с тестото с навлажнена домакинска кърпа, защото така тя няма да залепне за тестото и няма да изсуши повърхността му. Настройте микровълновата фурна на 80 W макс. 90 W и оставете тестото да втаса за около 8 мин. При микровълнови фурни без въртящата се чиния обърнете тестото след около 4 мин.
Оставете купата с тестото (покрито с влажна кърпа) да престои в топлата вода толкова дълго, че видимо да увеличи обемът си
Пригответе тестото с мая от студени продукти. Оставете да престои в хладилника през нощта в купа, покрита с влажна кърпа и леко намаслено с олио.