За оформянето на покритие или моделиране на фигури, омесете марципана с малко пудра захар (напр. 100 г марципан с 20 г пудра захар). Полученото тесто е по-лесно за обработка и не се лепи по ръцете. Оцветете марципана по желание с какао Dr. Oetker или цветни сладкарски цветове Dr. Oetker.
Започнете с оформянето, като разточите марципана между два листа домакинско фолио или срязани на две здрави полиетиленови пликчета, за да избегнете залепването му по работната повърхност или точилка. Другият начин за разточване без да залепва, е като го разточите върху поръсена с пудра захар работна повърхност.
От получената кора изрежете с нож или с формички за дребни сладки различни мотиви според повода като сърца, звезди, цветя и др.
За да направите червени марципанови розички от марципан, първо оцветете половината от марципановото тесто с червен сладкарски цвят Dr. Oetker.
Оформете тестотот на руло с дебелина 1 см и го нарежете на малки парченца.
Оформете едно парченце конус с дължина 3 см.
За листенцата, омесете всяко отделно парченце марципан на топчица и го поставете между два листа домакинско фолио, разточете на кръгче, докато краищата му станат тънички.
Поставете листенцата на розичката така около марципановия конус, че върхът му да сочи нагоре и да се завива към основата на цветето.
Притиснете долната част на листенцето към основата на конуса , а горната завийте навън. За една роза използвайте 5-6 листенца. Оставете готовите рози за 30 мин на стайна температура, за да изсъхнат и да се втвърдят и внимателно отрежете долната четвърт от стъблото с нож, за да се получи стабилна стойка на розичката.
За зелени листенца, омесете марципана със зелен сладкарски цвят Dr. Oetker и оформете на руло с дебелина 1 см. С нож нарисувайте жилки на листенцата и огънете краищата им вълнообразно. Оставете ги да се втвърдят за 30 мин на стайна температурата и декорирайте с тях и розичките торта.