Тесто „Всичко в едно" се приготвя като кексовото тесто от масло, захар, яйца, брашно и бакпулвер. Единствената разлика се състои в това, че всички продукти се разбъркват едновременно, а не един след друг. Затова този вид тесто има по-малко рехава структура отколкото кексовото тесто, но е подходящо за приготвяне на сладкиши без тежки съставки (напр. сушени плодове).
Винаги загрявайте фурната предварително. Моля, спазвайте и указанията за употреба на Вашата фурна.
Намажете равномерно формата за печене с подходящ маргарин или масло с помощта на четка. Не използвайте олио, защото то ще се стече от страните на формата.
При форми за кекс намажете само дъното, така тестото ще се задържи за страните при печене.
При продълговати правоъгълни форми и кръгли форми за печене на кекс, след като намажете с мазнина, може да поръсите с брашно, трохи хляб, смлени орехи или бадеми и чрез леко потупване на формата и въртене да ги разпределите равномерно.
Или при правоъгълната форма след намазване с мазнина може да поставите хартия за печене. Така по-лесно ще извадите сладкиша от формата.
Очертайте дъното на формата върху хартията за печене, след това към него очертайте страните. Изрежете ъглите и прегънете по линиите на дъното.
Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги в купа. Добавете всички останали продукти - захар, ванилена захар, подправки (есенции), яйца, меко масло и евентуално течност. С миксер разбъркайте всичко за кратко на ниска, след това около две минути на най-висока степен, докато се получи гладко тесто.
Този тип тесто трябва да се изпече веднага след приготвянето му и то при точно спазване на рецептата. Поставете формата във фурната. След като изтече времето за печене, указано в рецептата, препоръчваме да проверите, дали тестото е изпечено. За тази цел боднете печивото в най-високата му част с дървена клечица. Ако клечицата е суха и не е останало тесто по нея, печивото е готово. Оставете сладкиша за около 10 минути във формата, след това го обърнете и оставете да изстине. При тарти обърнете формата веднага.