Белият шоколад е много подходящ за получаване на интересни и нестандартни цветове за глазиране или украсяване на празнични сладкиши, торти и дребни сладки. Ето как може да ги направите.
Натрошете шоколад и го разтопете на водна баня.
Поставете толкова отворени полиетиленови пликчета във водни чаши, в колкото цветове желаете да оцветите шоколада.
Разпределете разтопения шоколад в тях и като разбъркате добре, добавете по няколко капки от хранителните бои Dr. Oetker (зелено, червено, черно, синьо), докато получите желания цвят.
Разбъркайте добре в разтопения шоколад.
За да получите пастелни тонове, сложете по-малко количество от боите.
Започнете украсяването, като срежете едното ъгълче на пликчето и изрисувайте желаните мотиви или глазирайте мъфините, сладкишите или кекса.