Обикновеният шоколад може да бъде превърнат лесно в невероятна и креативна украса за торти, сладкиши, мъфини и сладки. Необходимо е да следвате няколко прости правила и уау ефектът е гарантиран.
Може да използвате различни шоколади. Важно е в тях да няма допълнителни съставки като ядки, плодове, бисквитки. Добре е да бъдат чист бял, млечен или тъмен шоколад.
Въоръжете се с обикновена хартия за печене
Допълнително може да си подготвите студена вода,
Разтопете шоколада на водна баня
Използвайте шпритц торбичка и отрежете ъгъла с който ще сприцовате (от Вас зависи колко тънка или дебела струя ще използвате)
Върху хартията за печене печене започнете да рисувате (Ако не сте спец художник може да си помогнете преди това с молив и след това да декорирате по очертанията на молива)
Сложете на студено, за да се втвърди шоколадовата декорация
Използвайте украсата за торти, сладкиши, мъфини и сладки