Колкото и да ни се иска да похапваме пресни зеленчуци целогодишно, това невинаги е възможно. За щастие можем да ги консервираме и да се наслаждаваме на хрупкави туршии и през зимата. А Пикант фикс e най-добър помощник за приготвяне на традиционни и нетрадиционни домашни туршии и зимнина. Тук сме събрали много идеи за различни традиционни и нетрадиционни туршии, които лесно да направите сами вкъщи. Разгледайте ги, изберете най-апетитните за вас и се захванете с приготвяне на вкусна зимнина.
39 Рецепти
33 Рецепти
27 Рецепти
Хрупкави кисели краставички, маринован зелен фасул, салата от зелени тиквички за зимата. Споделяме ви любимата ни селекция от бързи, лесни и вкусни рецепти за туршии със зелени зелeнчуци и оставяме избора нас вас. Всички те са приготвени с Пикант фикс за туршии, сосове и салати - чудесният помощник за приготвяне на традиционни и нетрадиционни туршии. Запретвайте ръкави и вадете бурканите.
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Рецепти
Любимата колекция туршии от кисели краставички, тиквички, бамя, люти чушлета, чорбаджийски чушки, подбрана специално за вас.
Открийте я тук
Домати на кубчета или с хрян, туршия от червено цвекло, червена ряпа или кисели динчета, мариновани зеленчуци в доматен сок или туршия с червени чушки? С малко въображение, желание от ваша страна и Пикант фикс за туршии, сосове и салати на Dr. Oetker може да ги приготвите сами вкъщи. Защото Пикант фикс e най-добър помощник за приготвяне на традиционни и нетрадиционни домашни туршии и зимнина.
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Кой е Царят на туршията? Негово величество Камбата! С няколко камби или чушки и различни комбинации от зеленчуци може да приготвите всякакви традиционни и нетрадиционни туршии. Трябва ви само малко въображение и Пикант фикс за туршии, сосове и салати. За вас събрахме страхотна селекция бързи, лесни и вкусни рецепти за туршии с камби и чушки. Изберете някоя и запретвайте ръкави.
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
рецепти
Още много и различни комбинации от зеленчуци с царя на туршията – камбите, ще откриете тук. Тествани многократно и подбрани с внимание за вас.
Открийте ги тук
Ако е туршия, да е царска! Открай време традиционната туршия, която присъства по българската празнична и делнична трапеза, е царската. А тук сме събрали най-традиционните, бързи и лесни рецепти за хрупкави туршии. И не забравяйте, че маринатата, подготвена с Пикант фикс от Dr.Oetker, е гаранция за винаги успешен резултат!
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
рецепти
Пригответе любимата традиционна туршия с Пикант фикс само за 5 минути без стерилизиране. Изберете някоя от нашите изпитани рецепти и похапвайте сладко, сладко през зимата.
Разгледайте рецептитеАко ви е омръзнало всяка зима да ядете една и съща туршия и искате тази година да изпробвате нещо ново, нетрадиционно и различно, то сте попаднали на правилното място. С малко въображение, желание от ваша страна и Пикант фикс за туршии, сосове и салати може да ги приготвите сами вкъщи.
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Тук може да откриете важни и полезни съвети, които ще ви помогнат да очаровате вашите близки с превъзходни домашни традиционни и нетрадиционни туршии.
Консервиране
Консервиране
Септември е един от месеците, през които може да намерите най-голямо разнообразие от зеленчуци на пазара. По българска традиция зеленчуците се съхраняват като туршии, които неизменно присъстват на трапезата ни през зимата.
Като вкусна туршия могат да се консервират всички видове зеленчуци – чушки, краставички, домати, тиквички, карфиол, патладжан, моркови, зеле и др. Единственото условие обаче е да са пресни и здрави, защото дори да са престояли една нощ има опасност да изгубят част от аромата, твърдостта и вкуса си.
Приготвената зимнина трябва да се съхранява на хладно (15°) и защитено от светлина място.
Бурканите трябва да са в безупречно състояние. Препоръчително е да използвате капачки с винт и вътрешно уплътнение, тъй като те защитават по-добре консистенцията, аромата и естествения цвят. Капачките с винт са най-доброто решение против изсушаване на масата в бурканите и нахлуването на микроорганизми в тях.
Не използвайте големи буркани. Най-подходящи са тези с обем от 200 ml (250 g) или 370 ml (450 g). Така не се налага бурканите да се съхраняват твърде дълго след отварянето им.
Преди употреба винаги измивайте бурканите добре с гореща вода и миещ препарат, след което ги изплаквайте обилно с чиста, гореща вода и оставете да изсъхнат върху чиста кърпа.
Буркани, измити в съдомиялна машина, препоръчваме да изплакнете още веднъж в чиста, гореща вода, тъй като в тях може да са останали частици от миещите препаратите, които могат да попречат на желирането.
Поставете капачките с винт и сложете бурканите в тенджера и варете около 5 мин