Измийте и почистете плодовете от костилките и дръжките. По желание обелете кожата на нектарините. Нарежете ги на кубчета и претеглете точно 700 гот всеки плод.
Смесете плодовете и шампанското в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на двете пакетчета Гелфикс Екстра с 4 с.л. захар и го объркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври на висока температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.
Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране