Измийте, почистете и нарежете кайсиите на малки парченца. Претеглете 700 г и в подходящ съд смесете с 300 мл прецеден бистър ябълков сок. Смесете 2 с.л. от претеглената захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1. Прибавете ги към плодовата смес. Разбъркайте добре и сложете сместа да заври при средна температура. Разбърквайте непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. Добавете лимонената киселина и оставете за още една минута да ври.
Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране