Застелете тава с хартия за печене. Загрейте фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
Смесете брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и омесете всичко с миксер (кука за тесто) за кратко на най-ниската и след това на най-високата степен, за да оформите гладко тесто. Не месете тестото твърде дълго, в противен случай ще залепне.
Оформете тестото на руло върху леко набрашнена работна повърхност. Разделете гo на 12 равни части. Разделете всяко парче тесто на 3 части: средна част за главата, по-голяма част за тялото и малка част за опашката.
Най-голямото парче тесто оформете на руло с дължина около 30 см.
Оформете средното парче тесто като глава на зайче. Най-малкото парче тесто - на топка.
Навийте стегнато дългото руло. Притиснете главата и опашката към тялото на заека, ако е необходимо намокрете тестото с малко вода, тогава частите ще залепнат по-добре. Поставете зайчета в тава за печене. За 6 зайчета използвайте шоколадовите капки, за да оформите очите и муцунките.
Сложете тавата във фурната. Разтопете маслото.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: около 15 Минути
Веднага след изпичане намажете зайчетата с разтопеното масло и ги поръсете със захар. Оставете да изстинат върху решетка за торта.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене