Смесете всички сухи съставки. Отделно разбъркайте течните съставки и ги прибавете към сухите.
Тук може да експериментирате, като разделите тестото на колкото вкуса желаете да получите. Например, в една част от тестото може да добавите 1 ч.л. какао, в друга да добавите 1 ч.л. зелена боя, а в трета да ароматизирате с няколко капки есенция портокал.
Полученото тесто разпределете във форма за понички (предварително намаслена и набрашнена). Не препълвайте - ще се надуят при печене.
Печете на 175° за 15 минути, ако използвате по-големи форми - около 18-20 минути (може да пробвате с дървена клечка за готовност). Оставете да изстинат за 10 минути и после ги сложете върху решетка до пълно охлаждане.
Разтопете на водна баня отделно тъмния и белия шоколад, като към всеки добавете 1 чаена лъжичка масло. Потапяйте поничките в шоколада от страната, която е била към формата за печене (тя е по-гладката) и докато не са изсъхнали, ги украсете с захарни декорации по ваш избор.
Последвайте Гери Баева и блога ѝ Beyond the yummy за още изкушаващи рецепти.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене