Пресейте пудрата захар в метална купа. Към нея добавете жълтъците и Бурбонската ванилова захар. Поставете на котлона и загрейте сместа на водна баня (до около 60°C). Бъркайте непрекъснато и внимавайте жълтъците да не се сгъстят.
Свалете сместа от котлона и разбийте с миксер първо за кратко на най-ниската степен, след това за 5 минути на най-високата степен. Добавете битата сметана и разбъркайте на висока степен за още 5 минути. Прибавете рома и разбъркайте за кратко на най-ниската степен.
Изсипете ликьора в чиста бутилка, затворете и съхранявайте в хладилник.
Прибран в хладилник, можете да съхраните домашния яйчен ликьор около 2 месеца.
Свързани рецепти
Без печене
Без печене
Без печене