Пригответе два блата последователно в правоъгълна форма с размери 30 х 20 см, предварително застлана с хартия за печене.
За първия блат разбийте яйцата на пяна с миксер за около минута на най-висока степен. Смесете захарта и ванилената захар и ги добавете към сместа. Продължете да разбивате още 2 мин.
Пресейте брашното, бакпулвера и царевичното нишесте и добавете като разбърквате с шпатула или на ниска степен с миксер. Разстелете сместа в застлана с хартия за печене форма и загладете. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180 °C при горен и долен нагревател за около 25 мин.
След изпичане обърнете блата върху предварително поръсена със захар хартия за печене и оставете да изстине.
Пригответе и втория блат по стъпките горе.
Пригответе 6 ринга с диаметър около 8 см и височина 8 см. Облицовайте ги отвътре с ацетатна лента, за да можете лесно да извадите тортичките от ринговете. (Ако нямате ацетатна лента, можете да изрежете ленти от прозрачен джоб за документи).
Изрежете с ринговете 12 кръга от двата пандишпанови блатове. Поставете по един кръг във всеки ринг, отгоре намажете с част от сладкото и поставете втория кръг.
Пригответе Крем Оле ванилия по описанието на опаковката, пресипете го в еднократен пош и разпределете върху блатовете. Приберете в хладилник, за да стегне леко.
Пригответе Крем Оле ягода по описанието на опаковката, пресипете го в еднократен пош и разпределете върху ваниловия крем и приберете отново в хладилник.
Когато и той стегне, можете да украсите тортичките с пресни малини и листа босилек.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене