Разбийте марципана и маслото на крем в купа с миксер. Добавете постепенно захарта и ванилената захар и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Прибавете млякото към сместа.
Пресейте брашното, бакпулвера и Густина в купа и постепенно го объркайте в сместа. От полученото тесто разстелете равномерно 3-4 пълни супени лъжици в предварително намаслена форма за торта (с диаметър около 26 см), застлана с хартия за печене. Печете на 20 см разстояние от горния нагревател в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател около 2-3 мин. Повторете процедурата и изпечете по този начин цялото тесто.
След изпичане извадете блата върху метална скара, отстранете внимателно ринга от тортата и оставете да се охлади с хартията за около 10 мин.
Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително приготвения пудинг с 80 г захар и млякото. Покрийте горещия пудинг с домакинско фолио и оставете да изстине.
Отстранете внимателно хартията за печене и поставете блата върху тортена чиния. Намажете повърхността на блата с ягодовия конфитюр. Настъргайте марципана върху конфитюра. Сложете ринга на формата за торта. Измийте и подсушете ягодите. Разтопете 50 г от белия шоколад на водна баня. Потопете половината ягоди в белия шоколад и върху хартия за печене оставете да се втвърди шоколада. Разбийте сметаната на сняг, добавете го към пудинга и разбъркайте добре. Разстелете крема върху блата. Наредете ягодите с белия шоколад, а останалите накълцайте и декорирайте тортата. Оставете тортата да се охлади за около 3 часа в хладилник.
Внимателно отстранете ринга от тортата, поръсете с шам фъстък и нарежете останалия бял шоколад.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене