Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги на ситнои ги полейте с врялата вода. Оставете за 20 мин. Върху гевгир излейте сиропа с ягодите и оставете да се отцеди добре.
Смесете 2 с.л. от претеглената захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1. Прибавете ги към плодовия сок заедно с лимонената киселина. Разбъркайте добре и сложете сместа да заври при средна температура като бъркате постоянно. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Сиропът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане.
Свалете сиропа от огъня и веднага го налейтедо ръба на предварително измитите и подсушени бутилки.Затворете добре и съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране