Пригответе пудинга според указанията на опаковката. Оставете пудинга да се охлади като често го разбърквате.
Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захар, есенция ванилия и сол до получаване на хомогенна смес. Разбийте яйцата на най-високата степен за около 1/2 минута. Пресейте брашното и бакпулвера и добавете към сместта като разбърквате с миксера на средна скорост. Разстелете тестото в предварително намазнена тава за печене.
Печете блата в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух 30 мин. Извадете сладкиша върху метална скара и оставете да се охлади.
Добавете шоколадовите парченца към охладения пудинг и ги разбъркайте. Разстелете равномерно получената смес върху блата. Почистете, измийте и нарежете ягодите на половинки или четвъртинки. Разпределете ягодите, шоколадовата украса и листата от мента върху крема.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене