Измийте ягодите, махнете листенцата, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 750 г. Обелете бананите, нарежете ги на дребно и претеглете 250 г.
Смесете ягодите, бананите и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчетето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете конфитюра да заври на висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трява да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране