Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги на малки парченца и претеглете 1 кг. Нарежете на ситно 10-15 листа мента.
Поставете плодовете в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и лимонена киселина и разбъркайте добре. Оставете отново кипне и варете конфитюра още около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.
Свалете конфитюра от котлона и още горещ го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги и ги обърнете с капачката надолу за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране