Измийте, почистете ягодите и ги нарежете на дребни парченца. Претеглете 700 г.
Смесете ягодите, нектара и аромат лимонови корички - Финес в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете конфитюра да заври на висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трява да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу за 5 минути.
Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране