Измийте, почистете ягодите и ги нарежете на дребно.
Претеглете 950 г. Сложете ягодите в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете конфитюра да заври на висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете остана- лата захар и разбъркайте добре. След като кипне, конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. Свалете конфитюра от огъня и прибавете еспресото като го разбъркате добре в конфитюра.
Веднага разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу за около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране