Пригответе ментовия чай според указанията и отстранете ментовите пликчета. Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги на малки парченца и претеглете 900 г.
Поставете плодовете в подходящ съд за варене и полейте с 200 мл ментов чай. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Оставете отново кипне и варете конфитюра още около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете конфитюра от котлона и още горещ го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги и ги обърнете с капачката надолу за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране