Измийте ягодите, нарежете ги на ситни парченца и претеглете 950 г.Начупете на едри парченца белия шоколад.
Сложете ягодите в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Върнете отново на огъня да кипне и оставете да ври още около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Разбъркайте в сместа и лимонената киселина и оставете още една минута да ври. След това свалете от огъня и прибавете начупения шоколад и разбъркайте добре. По желание можете да отстраните пяната. Разпределетегорещия конфитюр в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги и обърнете с капачката надолу за около 5 минути. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране