Смесете пудинга на прах със захарта и постепенно добавете 6 с.л. студено мляко до гладкост. Сварете останалото мляко, отстранете от котлона, разбъркайте смесения прах за пудинг с бъркалка. Гответе пудинга поне 1 мин, като разбърквате. Поставете пудинга в купа и поставете залепващо фолио директно върху горещия пудинг, за да избегнете образуването на коричка. Оставете пудинга да изстине.
Запържете бадемите и захарта в тиган с незалепващо покритие на среден огън. Поставете в чиния да се охлади.
Измийте и отрежете ягодите. Пюрирайте около 350 - 400 г. Добавете соса от ягодите и разбъркайте добре с бъркалката. Нарежете останалите ягоди на малки парченца.
Разбъркайте енергично пудинга с бъркалка, разбъркайте маскарпонето и напълнете в чашите за десерт. Отгоре се залива с ягодовия сос и след това се разпределят нарязаните ягоди. Охладете до готовност за консумация.
Преди сервиране поръсете ягодовия десерт с маскарпоне и карамелизираните бадеми.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти