Измийте ягодите или съответно ги размразете. Оставете няколко за украса. Останалите ги почистете. Нарежете половината от тях на ситно, а другата половина намачкайте на пюре. Добавете парченцата ягоди в пюрето заедно с ванилената захар и овкусете със лимоновия сок.
Разрежете 6 бонбона Raffaello® и ги оставете за украса. Останалите бонбони ги начупете на дребно. Разбийте сметана на твърд сняг. Изсипете млякото в съд за разбиване, добавете крем Парадиз и разбивайте с миксер първо за кратко на ниска степен, след това 3 мин на висока степен. Разбъркайте в крема разбитата сметана и натрошените бонбони Raffaello®.
Разпредетеле половината в шест десертни чаши, след това ягодовото пюре и покрийте отново с крем,. Съхранявайте в хладилник до сервиране.
Преди сервиране украсете с половинки ягоди, Raffaello® и листенца мента.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти