Обелете и срежете ябълките на половини. Почистете от семената и дръжките. Нарежете ябълките на филийки.
Включете фурната на 200°С
Намажете добре с масло форма за тарт или друга с висок борд и диаметър 24 см.
Постелете и оформете добре тестото по дъното и стените на формата. Набодете навсякъде тестото с вилица. Подредете ябълките върху тестото. Намажете ги по повърхността с разбития жълтък с прясно мляко и поръсете със кафявата захар.
Поставете тестото с ябълките във фурната и печете 25 минути, докато леко започне да порозовява тестото. Извадете го и намажете ръбовете на тестото с останалия разбит жълтък и върнете във фурната за още 10 минути, докато хубаво се зачерви. След това извадете тестото от фурната и го оставте да се охлади за 5 минути. Извадете го от формата, като си помогнете с голяма чиния, в която да обърнете и след това обратно обърнете в поднос за сервиране. Оставете да се охлади.
Сварете крема с млякото и захарта 5 мин при непрекъснато бъркане, според указанието на опаковката. Изсипете още топлия готовия крем при ябълките и рапределете равномерно навсякъде. Оставете сладкиша да изтине напълно, преди го разрежете и сервирате.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене