Затоплете млякото и разтопете маслото в него. Пресейте брашното в купа и го объркайте добре с маята. Добавете останалите продукти и затоплената маслено-млечна смес. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло, докато видимо увеличи обема си.
Докато втасва тестото, пригответе пудинга според указанието на опаковката, отделете 250 g от него и го оставете да се охлади. Обелете и почистете ябълките, нарежете ги на четвъртини и след това – на филийки. Размесете втасалото тесто още веднъж върху леко набрашнена повърхност, разточете го на кора, разстелете я върху предварително намаслена тава с размери 40 x 30 cm. Разпределете авномерно топлия пудинг върху тестото, подредете ябълките като филийките се застъпват и печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°Cна горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух около 25 минути.
Смесете канелата и захарта. Разбийте белтъците на твърд сняг и объркайте внимателно в тях сместа от захар и канела. Напълнете получената смес в шприц с приставка с форма на звезда и диаметър 10 mm и покрийте с белтъчни ленти изцяло изпечения сладкиш. Поръсете с настърганите лешници и печете в средата на загрятата фурна още 15 мин. След изпичане оставете сладкиша да се охлади върху в метална скара.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене