Включете фурната на 200С и си пригответе кръгла форма за печене с диаметър около 22/24см. Застелете с хартия за печене.
Измийте, обелете и нарежете ябълките на дребни парченца. В купа разбийте мекото масло със захарта. Добавете едно по едно яйцата, разбивай добре след всяко добавено яйце. Прибавете ванилията и щипка сол. Добавете пресятото брашно и бакпулвера. Разбъркайте до еднородна смес с шпатула. Изсипете млякото на няколко пъти, отново бъркайки с шпатула или бъркалка. Накрая изсипете и ябълките и отново разбъркайте добре. Изсипете сместа в предварително подготвената форма за печене и изпечете за 20 минути на 200С.
Докато сладкишът е във фурната, пригответе маслената заливка.
В касерола разтопете маслото със захарта. След като захарта се е разтопила, свалете от огъня и оставете настрана за около 10 минути да изстине. Прибавете яйцата и разбъркайте с бъркалка.
Извадете сладкиша от фурната внимателно (не изключвайте фурната!). Изсипете топинга и филираните бадеми. Допечете за още 20-25 минути на 200С до златисто.
След като извадите сладкиша го оставете да поизстине във формата поне 30 минути и още 2-3 часа в хладилник или на студено преди да разрежете.
Тази рецепта споделя с нас Елица Сърбева от кулинарния блог Cake and Pancake.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене