Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки за тестото и разбийте с миксер (кука за тесто) - първо на най-ниската степен, после на най-високата скорост. Завийте тестото с прозрачно готварско фолио и го приберете в хладилника за около 30 минути.
Покрийте тавата с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 200 °C на долен и горен нагревател или на 180 °C на вентилатор.
Веднага след изпичане, поръсете възглавничките с пудра захар и след това ги оставете настрана да се охладят върху кухненска скара.
Разточете тестото с дебелина около 3 мм върху леко набрашнена работна повърхност и изрежете правоъгълници с размери 4,5 х 3,5 см. Поставете половината от сладките върху хартията за печене, с която сте застлали тавата. Разпределете мармалада с лъжица върху бисквитите и долепете останалите правоъгълници отгоре. Натиснете хубаво краищата, така че двете части да се слепят добре.
Изпечете сладките по средата на вече загрятата фурна за около 10 мин.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене