Смесете пресятото брашно с маята в купа и добавете останалите продукти без плодовете, разбъркайте добре сместа с миксер около 2 мин. до получаването на гладко тесто, след това го замесете върху леко набрашнена повърхност около 5 мин. Поставете тестото в купа, покрийте го и оставете на топло, докато удвои обема си. Върху набрашнена повърхност омесете във втасалото тесто предварително нарязаните на ситно сушени плодове. Разточете го на кора, разстелете го в застлана с хартия за печене тава (40 x 30 cm) и оставете отново да втаса около 15 мин. Печете в предварително загрята фурна на 220°C на горен и долен нагревател или на 200°C на горещ въздух около 20 мин. След изпичане извадете блата от тавата и го оставете да се охлади върху метална скара.
Разтопете маслото в тенджера. Смесете захарта с ванилената захар в чиния. Нарежете блата на правоъгълници с размери 5 x 3 cm, намажете краищата им с разтопено масло и ги потопете в чинията със захар. По желание ги поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене