Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте с миксер белтъците със солта, прибавете и половината от захарта до твърд връх.
В друга купа разбийте жълтъците заедно с останалата захар. Прибавете ванилената захар.
Смесете белтъците с жълтъците.
Към брашното добавете нишестето, бакпулвера и разбъркайте. Нишестето се прибавя за още повече пухкавост към тестото. С леки движения на шпатулата прибавете брашното към белтъчната смес. Разбъркайте добре, за да няма бучки.
Изсипете сместа върху тава за печене с размери 30/40 см и загладете. Печете на 200°С на горен и долен реотан за 10 минути. Извадете и оставете да се охлади.
Направете крема - разбийте сметаната до пухкавост. Разбийте сиренето маскарпоне с пудрата захар отделно, добавете разбитата сметана.
Намажете блата със сладкото от боровинки, а отгоре добавете крема. Нарежете блата на ленти с ширина 5 см от дългата страна. Завийте първата лента на руло и обърнете в средата на чиния. Навийте останалите ленти. Получава се торта с ширина около 26-28 см диаметър.
Отгоре декорирайте по желание. Съхранявайте в хладилник до 2-3 дни, по възможност покрита, тъй като пандишпанът изсъхва.
Свързани рецепти
Торти
Торти
Торти