Жълтъците се смесват с 1 с.л. захар и се разбъркват с миксер да побелеят, а белтъците се разбиват на сняг с останалата част от захарта до пухкав твърд връх.
Смесете белтъците заедно с жълтъците, разбъркайте и добавете брашното и нишестето.
Покрийте тава 30/40 см с хартия за печеме и печете в предварително загрята фурна на 200 С за 12-14 минути до готовност.
Извадета, обърнете върху влажна кърпа и навийте по късата страна. Оставете да се охлади.
Смесете прясното мляко, захарта и пудинга на слаб огън на котлона и разбъркайте, докато пудингът се сгъсти. Отстранете от огъня, оставете да се охлади на стайна температура, като покриете с фолио, за да не хваща коричка.
Смесете крема сиренето с меда, пудинга и сиренето маскарпоне, сладкото от ягоди и сладкарската боя и разбийте с миксер на слаба скорост, докато се смесят съставките. Кремът е готов.
Нарежете ленти по дължина от двата блата според височината на тортата. Сложете крем и завийте на руло. Повторете същото с останалите части, като в края се опитайте да изрежете края на 45 С, за да няма надстърчане.
Стегнете в ринг или увийте добре във фолио и приберете в хладилник да стегне за няколко часа. Извадете тортата, измажете отвън и декорирайте по желание.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене