В купа смесете брашното, маята и топлата вода и разбъркайте. Оставете настрана за около 30-40 минути.
В купата на миксера се изсипват всички останали продукти и активираната мая (основата). Започнете да месите и продължете, докато не получите меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да втаса около 30 минути или до удвояване на обема.
След като тестото е втасало, разделете на 6 или 8 равни части. Оформете ги на топка, а след това всяка топка разточете на правоъгълник. Навийте на руло по късата страна и подредете в тава. Покрийте с кърпа или свежо фолио и оставете да втасат за около 30 минути.
Разточете всяко руло на правоъгълник, като се постарайте дългата страна на правоъгълника да стане къса след новото разточване. В това видео може да видите точно как става това.
Отново навийте на руло по късата страна и подредете всички питки в тава на разстояние една от друга. Оставете да втасат отново за около час или докато не увеличат обема си на 1/3.
Загрейте фурната на 230 С.
След като питките са втасали повторно, внимателно и без да натискате много направете разрез отгоре по дължината на всяка питка. Сложете да се пекат на 230 С за около 20-25 минути без използване на вентилатор.
Оставете да изстинат или хапвайте горещи.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене