Загрейте предварително фурната и намаслете 22 см форма за кекс.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: около 160 °C
Разбийте маслото в купа до гладкост. Постепенно добавете захарта, ванилената захар, солта и аромата лимонови корички, като разбърквате до образуването на хомогенна смес. Първо разбъркайте всяко яйце за около половин минута на най-високата скорост, а след това и изварата. Смесете брашното с бакпулвера и разбъркайте за кратко на 2 пъти на най-ниска скорост. Изсипете тестото във формата печене и го загладете. Поставете формата върху решетката във фурната и изпечете.
Време за печене: около 55 Минути
Оставете сладкиша да се охлади във формата за 10 минути, след което го извадете и оставете върху решетка, за да изстине напълно.
След като кексът се охлади, изсипете пудрата захар и водата в купа и разбъркайте, докато получите гладка, течна консистенция. Изсипете глазурата върху кекса я поръсете със захарните поръски преди да стегне.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене