Намазнете правоъгълна тава и покрийте дъното и стените с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 °C на горен и долен нагревател или на 180 °C с вентилатор.
Пресейте брашното и какаото в купа. Добавете останалите съставки една след друга и разбъркайте с миксер за кратко на най-ниската, а след това на най-високата степен за 1 минута до получаване на гладко тесто. Разстелете го върху хартията и печете за около 30 минути.
Отстранете хартиения лист от сладкиша и оставете да се охлади върху кухненска решетка. Изрежете 15 зайчета от изпечения блат с формичка за изрязване.
Отново загрейте фурната, но този път на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с вентилатор.
Разбийте маслото (маргарина) с миксер, като постепенно добавете всички останали продукти до получаване на гладка смес. Подредете какаовите зайчета в редичка в средата в намазнена и покрита с хартия за печене кексова форма. Разпределете равномерно тестото върху тях с пош и загладете върха с шпатула.
Печете около 35-40 минути. Оставете десерта да се охлади и поръсете с пудра захар или разтопен на водна баня шоколад по желание.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене