Загрейте предварително фурната. Намаслете и набрашнете формата за печене.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: около 160 °C
Разбийте маслото в купа с миксер (бъркалка) до гладкост. Постепенно добавете захарта и ванилената захар, като разбърквате, докато се образува хомогенна смес. Разбъркайте яйцето за около ½ минути на най-висока скорост. Смесете брашното с бакпулвера и какаото и разбърквайте последователно с млякото на средна скорост. Накрая прибавете натрошената шоколадова глазура. Изсипете тестото във формата и го загладете. Поставете формата върху решетката във фурната и изпечете.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: около 30 Минути
Оставете кейка във формата за 10 минути, след което го извадете и го оставете върху решетка да изстине напълно.
Почистете изстиналата форма и отново я намаслете и набрашнете. Загрейте отново фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: около 160 °C
Нарежете шоколадовия блат на филийки с ширина около 1 см. Поставете двете крайни части в купа. Изрежете малки зайчета (около 5 см) или други великденски мотиви от филийките. Поставете и остатъците от тортата в купата. Наредете зайчетата и ги поставете в центъра на формата, като оставите около 1 см свободно пространство откъм всеки къс край.
Разбийте маслото в купа с миксера (бъркалки) до гладкост. Постепенно добавете захарта и ванилената захар, като разбърквате, докато се образува хомогенна смес. Разбъркайте всяко яйце за около половин минута на най-висока скорост. Смесете брашното с бакпулвера и разбърквайте последователно с млякото на средна скорост. Внимателно изсипете тестото във формата за хляб, за да не се разместят зайчетата. Поставете формата върху решетката във фурната и изпечете.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: около 35 Минути
Оставете сладкиша във формата за 10 минути. След това го извадете и го оставете да изстине върху решетка.
Натрошете останалата част от изпечената тъмна смес в купа. Добавете портокаловия сок и разбъркайте с миксера първо на ниска, след това на средна скорост до получаване на сочна, влажна смес. Оформете около 16 яйца с еднакъв размер. Пригответе пакетчето маслена глазура според указанията на опаковката. Намажете яйцата и кейка с шоколадовата смес и поръсете със захарните поръски. Оставете да стегне върху хартия за печене, а след това декорирайте и с шоколадовите яйца.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене