От намачкано алуминиево фолио оформете макет на яйце с размери около 10х6 см и оставете във фризера да се охлади за поне 10 минути.
Разтопете на водна баня шоколада и оставете леко да се охлади, но да е още течен. Покрийте охладения макет на яйцето със свежо фолио и го стегнете, за да прилепне плътно по макета.
Потопете в разтопения шоколад и обърнете макета върху картонена или пластмасова чашка за кафе или малка купа. Оставете за 5-10 минути във фризера, отстранете внимателно макета и освободете шоколадовата черупка от свежото фолио. Повторете още 3 пъти, докато получите общо 4 шоколадови черупки, като съхранявайте вече готовите върху хартия за печене в хладилника.
Натрошете бисквитите на едри трохи. Разтопете маслото, добавете към бисквитените трохи и разбъркайте, докато се смесят. Разбийте с миксер на ниска степен маскарпонето, меда и есенцията ванилия съвсем за кратко, само докато се смесят. Добавете сметаната и отново разбийте за около 2-3 минути до получаване на гладък крем.
Запълнете дъното на всяка от шоколадовите черупки с 1-2 с.л. бисквитени трохи и внимателно заравнете. Запълнете черупките с крема с помощта на пош или супена лъжица и поръсете с останалия разтопен шоколад и бисквитени трохи и съхранявайте в хладилника.
Преди да поднесете, гарнирайте със свежи ягоди.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти