В средна по големина купа или касерола смесете растителното мляко, маята, 1 с.л захар и 1 с.л. брашно. Растителното мляко трябва да е леко топло, но в никакъв случай вряло. Разбъркайте го с тел, за да се смесят съставките - оставете на топло и сухо място за около 15-20 минути, докато маята се активира.
Към шупналата мая добавете всички останали съставки – олиото, ванилията, захарта и брашното. Ще получите меко тесто, омесете го върху набрашнен плот, докато спре да лепне.
Върнете готовото тесто в купата и го оставете на топло място, покрито със суха кърпа за час и половина, за да втаса.
След час и половина тестото вече ще е удвоило или дори утроило размера си. Размесете го леко и го разделете на равни топки, от които ще оформите зайчетата (вижте снимката).
След като оформите зайчетата, ги оставете върху хартията за печене за още 30 минути да втасат отново и накрая ги мажете обилно с кленовия сироп. Използвайте шоколадовите капки/стафиди за очички на зайчетата.
Печете ги в на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, докато хванат златист загар.
Последвайте Лора Капустина и блога ѝ High Heels Baking за още интересни рецепти.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене