Пригответе си две тави за печене с отделящо се дъно. Всяка с диаметър 20см. Намажете тавите отвътре с малко олио и покрийте дъното и стените с хартия за печене. Включете фурната да загрява на 180С.
1. В купичка смесете соевото мляко и оризовия оцет. Разбъркайте и оставете настрана. По този начин ще се получи веганов „айрян“.
2. В купата на миксера смесете брашното, захарта, бурбонската ванилова захар, бакпулвера и содата.
3. Изсипете вегановия айрян (соевото мляко с оцет) и олиото и започнете да разбивате. Първоначално на по-ниска скорост, а след това на по-висока за около 3-4 минути до получаване на еднородна смес.
4. Претеглете цялата смес и я разпределете по равно в двете тави за печене.
5. Печете всеки блат за около 30 минути без вентилатор. Проверявайте за готовност с дървено шишче. След изпичане извадете от тавата и оставете върху решетка, за да изстинат напълно.
1. В купата на миксера изсипете кокосовата сметана и пакетчето крем Ole. Разбийте първоначално на ниска скорост за около минута, а след това на висока за още около 2 минутки.
2. Опитайте на вкус и ако не ви е достатъчно сладко, прибавете пудрата захар и отново разбийте до хомогенна смес.
3. Оставете настрана.
1. Премахнете хартията за печене от блатовете. Поставете първия блат върху поднос за торта. Отгоре намажете с 2/3 от крема. Върху него намажете със сладкото от ягоди.
2. Внимателно поставете втория блат върху крема. Върху него в средата намажете с останалото количество крем и подредете плодовете. Поръсете с пудра захар (по желание).
3. Приберете в хладилник за няколко часа или сервирайте веднага.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене