Загрейте фурната на 220°C с включен горен и долен нагревател или на 200°C с включен вентилатор. Застелете тава с хартия за печене.
Пресейте брашното и бакпулвера в купа, добавете захарта и разбъркайте с лъжица. Прибавете кокосовото масло и с върховете на пръстите си го разтрийте в брашното, докато стане като галета.
Постепенно сипете млякото, разбъркайте отново с лъжица (използвайте млякото направо от хладилника, за да запазите тестото възможно най-студено).
Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и го месете за няколко минути. Натиснете тестото, за да се изравни на около 2 см дебелина, изрежете кифличките с помощта на кръгъл нож или чаша с диаметър 6 см. Съберете изрезките от останалото тесто и оформете още кифлички по същия начин.
Подредете сконите в подготвената тава за печене. Намажете повърхността на кифличките с малко бадемово мляко. Печете ги за 15-20 минути, докато станат златисти. Извадете ги от фурната и ги оставете за няколко минути в тавата, след което ги оставете да изстинат върху кухненска решетка.
Извадете консервата с кокосовото мляко от хладилника и я отворете. Вземете крема, който се е отделил от течността, и го поставете в купа. Разбийте го с ръчна бъркалка за няколко минути, докато се сгъсти и образува меки върхове. След това добавете пудрата захар и ваниловата есенция и ги разбийте в крема.
Покрийте купата с крема плътно с прозрачно фолио и я оставете в хладилника да стегне. Разрежете кифличките напречно на две, добавете от крема и сладко по желание и сервирайте.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене