Смесете всички съставки и ги омесете с миксер за 10 минути на ниска степен. Оставете тестото да втаса на топло за около 30 минути. Разточете тестото върху набрашнена работна повърхност до дебелина около 3,5 см, изрежете кръгчета с размери 8 - 10 см и ги оставете да втасат за още 40 минути или докато удвоят обема си.
Напълнете тиган до 1/3 с олио и го загрейте до около 175 °C. Поставяйте топките тесто (поничките) на порции с решетъчна лъжица и пържете от всяка страна за около 2 минути. Извадете и отцедете върху домакинска хартия.
С помощта на сламка направете дупка около 5 мм във всяка поничка. Изсипете конфитюра в пош с гладък накрайник и напълнете поничките.
Настържете кората на лимона и я смесете със захарта. Оваляйте поничките в сместа.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти