Смесете брашното, бакпулвера, ваниловата есенция, захарта и солта в купа. Постепенно към тях разбъркайте соевата напитка и минералната вода с миксер, като внимавате да не се образуват бучки в сместа.
Загрейте малко олио в тиган (Ø 24 см). Разстелете тънък слой тесто равномерно върху дъното на тигана с въртеливо движение. Щом краищата станат златисти, внимателно обърнете палачинката с шпатула или я плъзнете върху чиния и я върнете обратно в тигана, за да запечете и другата страна.
Преди да изпечете следващата палачинка, добавете малко олио в тигана. Пригответе още около 10 палачинки от останалото тесто по същия начин, като разбърквате сместа преди всяко печене.
Намажете първата палачинка с една чаена лъжичка плодово сладко и залепете следващата, построете тортата с останалите палачинки, а най-отгоре намажете със сладко, поръсете с бадеми и сервирайте.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти