В купа добавете всички съставки и замесете на ръка до получаване на гладко тесто. Увийте го в домакинско фолио и оставете в хладилника за 10 мин.
В купа пресейте брашното с какаото и след това прибавете останалите съставки. Замесете на ръка до получаване на гладко тесто. Увийте го в домакинско фолио и оставете в хладилника за 10 мин.
Разточете ваниленото тесто в правоъгълник с дебелина 0,5 см между два листа домакинска хартия за печене. Разточете какаовото тесто по същия начин до правоъгълник с дебелина 0,5 см. Сложете какаовото тесто върху ваниленото и разточете внимателно с леко притискане. Навийте тестото на руло откъм дългата страна и го оставете в хладилника за 20 мин.
Нарежете рулата на филийки с дебелина 1 см и поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 25 мин в средата на предварително загрята фурна на 180 °C при горен и долен нагревател или на 155° C на вентилатор. След изпичане издърпайте сладките заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене