Намаслете формички за мъфини и ги поръсете с брашно. Загрейте фурната на 180 °C.
Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбъркайте заедно с миксер, първо за кратко на ниска скорост, след това на максимална скорост за около 2 минути до получаване на хомогенно тесто. Разпределете тестото във формичките за мъфини и го изпечете.
Извадете изпечените мъфини върху кухненска решетка, застлана с хартия за печене и ги оставете да изстинат.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: 18 Минути
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Нарежете на ситно шоколада, прибавете към него сиропа от агаве, соевата напитка и ги разтопете на водна баня. Разбъркайте хубаво и внимателно разпределете глазурата върху мъфините.
Разпределете горските плодове и черешите върху глазурата и приберете мъфините в хладилник до сервиране.
Преди сервиране поръсете с какао и украсете с листенца мента.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене