Застелете квадратна тава (20 х 20 см) с хартия за печене. Загрейте фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: 160 °C
Смесете маргарина, захарта и ваниловия екстракт до получаване на кремообразна смес. Пресейте брашното в сместа и замесете тесто.
Изсипете тестото в подготвената тава и го притиснете равномерно. Набодете го с вилица и печете в средата на предварително загрята фурна за 30 - 35 минути.
Позиция на решетката: в средата
Време за печене: 30 - 35 Минути
Оставете получения блат да изстине във формата.
Поставете всички съставки в голяма тенджера на слаб огън и бъркайте, докато всичко се разтопи. Намалете котлона на средна степен и оставете да се готви около 15 минути, като непрекъснато разбърквате.
Изсипете карамелената смес върху тестената основа и поставете в хладилник, за да се охлади и стегне.
Разтопете шоколада и го изсипете равномерно върху карамела.
Върнете отново в хладилника, за да стегне. Когато шоколадът е почти стегнал, направете резки, за да маркирате парчетата. Така шоколадът няма да се начупи, когато разрязвате парчетата. Върнете отново в хладилника и оставете да стегне напълно.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене