Поставете соевия йогурт в цедка, покрита с хартиена кърпа, и го оставете в хладилник за 12 часа или цяла нощ, за да се отцеди хубаво.
На следващия ден нарежете мандарините (отцедете, ако не са пресни). Намаслете форма за печене с ринг. Загрейте фурната.
Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: около 180 °C
Температура на фурна с вентилатор: около 160 °C
Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и замесете всичко в тесто с помощта на миксер (кука за тесто) за кратко на най-ниската степен и след това на най-високата. Разточете 2/3 от тестото върху дъното на тавата. Оформете останалото тесто на дълго руло. Поставете го върху ръба на тестената основа и го притиснете към ръба на формата, така че да се получи ръб с височина около 3 см. Набодете тестото няколко пъти с вилица. Поставете тавата върху решетката във фурната и изпечете тестото.
Време за печене: около 15 Минути
Поставете отцедения йогурт в купа и смесете с останалите съставки. Изсипете сместа върху предварително изпечената основа. Поставете тавата върху решетката във фурната и довършете печенето на сладкиша.
Време за печене: около 60 Минути
Отстранете ринга от тортата, но я оставете да изстине в тавичката върху решетка.
Декорирайте тортата с мандарините. Загрейте конфитюра в малък съд и след това го разпределете върху мандарините. Завършете тортата, като я поръсите с шамфъстък.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене