Сипете брашното, какаото и пудрата захар в голяма купа и разбийте, за да се смесят добре. В отделна купа излейте олиото, винения оцет, есенцията ванилия и водата. Добавете ги към сухите съставки и разбъркайте с куки за тесто до получаване на меко и хомогенно лепкаво тесто.
Увийте тестото с прозрачно фолио и го приберете в хладилника за няколко часа. След като тестото се охлади, го извадете от хладилника и го разточете на лист с дебелина прибл. 2 мм върху набрашнена повърхност.
Нарежете тестото на кръгчета с диаметър 10-12 см с помощта на чаша или резец. Увийте кръгчетата около формите за каноли, като залепвате краищата на тестото с малко вода и ги притискате.
Загрейте голям тиган с олио, уверете се, че има достатъчно мазнина, за да покриете канолите. Олиото трябва да е загрято на 180-200°C, ако нямате термометър, пуснете канолите в тигана и след като се достигне тази температура, мазнината ще започне да бълбука и да се издига на повърхността. Като алтернатива можете да използвате фритюрник вместо тиган.
Пържете канолите 1-2 минути, докато станат златистокафяви от всички страни. Обръщайте ги с помощта на щипци, за да сте сигурни, че ще се изпържат равномерно.
Поставете готовите каноли върху решетка, покрита с кухненска хартия, за да се охладят и да се отстрани излишната мазнина. След това внимателно извадете металните форми от канолите.
Разтопете тъмния шоколад на водна баня в купичка. Потопете краищата на охладените каноли в нея и поръсете със смлените ядки. Наредете канолите в подходящ съд и изчакайте шоколада да стегне.
Извадете консервите с кокосово мляко от хладилника и внимателно ги отворете. Оберете крема, който се е отделил от течността, и го поставете в купа. Разбийте кокосовата смес с ръчна бъркалка за няколко минути, докато се сгъсти и образува меки върхове.
След това добавете пудрата захар, портокаловите корички, есенцията ванилия и пак разбийте. Покрийте крема с найлоново фолио и го оставете в хладилника да стегне.
Напълнете сместа в пош и шприцовайте канолите от двете страни.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти