Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност омесете тестото. Разточете го на кора и изрежете сладки с кръгла форма с диаметър около 4,5 см. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и печете 12 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С с горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.
След изпичане извадете сладките заедно с хартията върху метална решетка и оставете се охладят.
Пригответе глазурата според указанието на опаковката с няколко лъжици вода и намажете с нея кръглите сладки изчакайте глазурата леко да се втвърди. Използвайте захарните шрифтове да украсите сладките. С помощта на клечка оформете различни фигури: елхички, венци, звезди и други.
Оставете на стайна температура шрифта да се втвърди.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене