Смесете добре всички сухи съставки, като ядките трябва да са фино смлени. Разбийте хубаво жълтъците и маслото и ги добавете към сместа със сухите продукти. Омесете гладко тесто, увийте го в прозрачно фолио и оставете за една нощ в хладилник (или за поне 5-6 часа).
Разделете тестото на 3-4 парчета и оформете всяко като "салам". Нарежете кръгчета с дебелина около половин сантиметър и ги направете "на гъсеница". Завийте пръчиците като месечинки във формата на буквата "С".
Подредете рохличките в тава, застлана с хартия за печене, с разстояние помежду им. Печете на 170 °C градуса с вентилатор, докато сладките порозовеят (трябват им около 10-12 мин).
Докато са още горещи, ги пренесете в купата с ванилената и пудрата захар, оваляйте ги добре и след като изстинат, можете да ги съхранявате в метални кутии за период от две седмици.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене