Пресейте брашно с бакпулвера в купа. Добавете маслото, захарта, ванилената захар и 1 с.л. вода. Разбийте всичко с миксер първо на ниска, след това на висока степен. Размесете полученото тесто върху набрашнена повърхността на кора с дебелина 1/2 cm и изрежете великденски сладки. Подредете ги върху застлана с хартия за печене тава. Към остатъка от тестото добавете какаото и 1 с.л. вода и отново размесете добре, разточете втора кора и изрежете още великденски сладки. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 10 мин.
Разбийте маслото на крем в купа с миксер и добавете захарта, есенцията ванилия до получаването на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното и бакпулвера и постепенно го разбъркате в сместа. Разпределете сместа по равно във формите за мъфини. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 22 мин. След изпичане извадете мъфините от металната форма и оставете да изстинат.
Украсете дребните сладки със захарен шрифт.
Разбийте маслото с пудрата захар на крем с помощта на миксер за 3 мин. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, оставете да изстине до стайна температура. Претеглете от него 150 г и лъжица по лъжица го добавяйте към маслото като разбърквате до получаването на хомогенен крем. Важно: маслото и пудингът трябва да са със стайна температура. Напълнете крема в шприц или пош с накрайник звезда (Ø около 12 mm) и оформете кръгообразни гнезда върху кексчетата. Съхранявайте къпкейковете в хладилник до сервирането им.
Преди сервиране поръсете с настърган шоколад, поставете захарните яйца и великденските сладки.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене