В касерола сложете сметаната, млякото, бурбонската ванилова захар и загрейте на средно силен огън, без сместа да кипва. Излейте в подходящ съд и охладете за няколко минути.
В купа сложете жълтъците и захарта и разбийте до получаване на светложълта пухкава смес. При работещ миксер налейте млечната смес и разбийте добре. Изсипете я в касерола и гответе около 5 мин на средно силен огън при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти и започне да се задържа по обратната страна на лъжицата.
Свалете съда от котлона и охладете сместа за 30 мин. Прецедете и налейте в метален контейнер. Покрийте плътно с фолио за свежо съхранение и приберете във фризера за 6 часа.
С лъжица раздробете сместа, а след това разбийте с миксер. Върнете в камерата за поне още 6 часа.
Измийте и подсушете ягодите. Пасирайте ги с пудрата захар и лимоновия сок. Оставете соса в хладилника и залейте сладоледа при сервиране заедно с настъргания на едро бял кувертюр/шоколад.
Използвайте останалите белтъци от рецептата за приготвяне на Крем брюле торта в чаша.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти